SUA este ca un gândac de bucătărie

27-0701aÎn acest moment, singurele ţări neafectate de criza economică sunt cele subdezvoltate. Motivul este simplu: singura „economie” de acolo este cresterea animalelor, prin urmare, în astfel de locuri sărăcia şi foamea sunt lucruri normale.

În timpul Marii Depresiuni din 1929, în SUA oamenii începuseră să caute soluţii pentru a face rost de bani sau pentru a reduce cheltuielile. Se făcuseră magazine „de schimb”: mergeai acolo, lăsai ce nu îţi trebuie şi luai ce aveai nevoie. Pentru ca oamenii fără loc de muncă să nu moară de foame, se creasera localuri unde se dădea supă gratis. Proprietarii de case începuseră să îşi restrângă spaţiul şi închiriau camere, agricultorii vindeau produse din uşă în uşă, nu pe bani, ci pe alte alimente, haine sau lucruri. Oamenii se adaptau timpurilor în care trăiau.

Din păcate, nu cred că suntem apţi de asemenea schimbări şi sper să nu se moară de foame în România fiindcă noi am face doar ceea ce ştim mai bine: am aştepta să treacă de la sine.

Reclame

5 comentarii

  1. De ce SUA este ca un gandac de bucatarie? Este adevarat, criza i-a afectat rau si pe ei, dar cu toate acestea raman cea mai mare putere economica a lumii. Si inca ceva: Ei au capacitatea de a isi redresa economia (fata de noi, romanii)deci nu as spune k sunt ca un gandac de bucatarie. Gandacii de bucatarie suntem noi, care nu mai avem resurese sa mai platim salariile si pensiile oamenilor datorita proastei guvernari, asta in contextul in care criza nu ne-a afectat prea mult precum alte tari mai dezvoltate. Ducem criza de oameni competenti si cu simtul raspunderii. Daca ar fi foamete , in Romania, eu nu as muri de foame pentru ca nu as sta degeaba. Roamania a mai trecut prin perioade dificile(comunism, razboaie) si cu toate acestea am trecut cu bine peste ele. Primul pas pentru a trece de criza, este sa gandim logic si sa avem acea doza necesara de optimism , nu sa ne plangem ca babele ” Aoleu!! o sa murim de foamee!!”.

  2. Am auzit spunandu-se ca aceasta criza a fost declansata tot de marile puteri, pentru a face ca tarile in curs de dezvoltare, sa accepte ajutor de la cele dezvoltate, si astfel sa devina tari datoare (vezi Imprumutul romaniei ). Sunt o gramada de trucuri pe care cei puternici le fac pentru a se putea imbogatii si mai mult. Roamania trebuia sa aibe o economie bazata in primul rand pe agricultura, o agricultura performanta, nici o criza nu o poate darama, apoi trebuia sa se axeze pe educatie. O tara poate ajunge puternica economica, doar avand oameni inteligenti, capabili. da’ de unde … Pe vremuri eram „Granarul Europei”, acum importam cereale de la tarile mai dezvoltate, ii facem pe ei cu bani… daca ajung presedinte….

  3. Gandacul de bucatarie este incredibil de rezistent(vezi: http://www.gandul.info/stiinta/gandacii-bucatarie-pot-trai-cap.html?4588;903343 ). Prefer sa nu comentez nimic altceva din ceea ce ai spus.

  4. De asemenea sunt considerate printre cele mai dezgustatoare creaturi care traiesc in imedita vecinatate a omului. Sunt rezistenti dar daca il gasesti in bucatarie banuiesc ca dai in el pana il omori de tot. Nu este o comparatie prea reusita.

  5. E ceva mai rau decat o bomba atomica, care poate sa omoare gandacul de bucatarie: Puff-puff cu Raid , sa vezi ca o sa moara. Odata taiat capul, mai traieste cateva zile, conform articolului de mai sus, dar pana la urma tot moare. Nu este invicibil. sorry


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s