O viata buna

De cateva saptamani am observat ca o familie a fost evacuata dintr-o casa nationalizata. Ceea ce mi s-a parut ciudat si in acelasi timp dramatic a fost faptul ca acei oameni inca dorm pe marginea trotuarului cu toate lucrurile gramada. Pe de o parte ma gandesc la faptul ca singuri trebuia sa faca patru pereti ai lor daca si-i doreau. Au maini si picioare si pot sa le foloseasca muncind. Daca nu au facut lucrul asta nu ar trebui sa planga acum dupa o locuinta care nu a fost a lor niciodata. Pe de alta parte nu pot sa ramana acolo si ar trebui facut ceva si pentru ei findca nu putem sa ne prefacem ca nu exista.

Am vazut un material despre un orfelinat din Irak: multi copii cazuti pe podea carora li se distingea fiecare oscior din corp prin pielea negricioasa, care stateau in propriile excremente si erau acoperiti de muste. Nu, nu erau morti. Soldatii americani i-au ajutat sa isi revina?

Iata de ce e buna Globalizarea: pentru ca suntem oameni.

Anunțuri

2 comentarii

  1. probleme existentiale?
    nedreptatile exista de cand lumea iar globalizarea exista doar pentru oamenii, daca nu deja bogati, …cel putin… sireti.

  2. De cand am inceput sa simt efectele Globalizarii am criticat goana dupa bani a marilor companii si dorinta oamenilor de a vinde si cumpara orice: de la sapun la cultura si mod de viata. Sireti sau nu, americanii(pe care ii dispretuiam pentru consecintele razboiului din Irak, cat si pentru faptul ca ne-au „bagat prea mult pe gat” viata lor) au ajutat cativa copii care nu aveau vreo vina pentru situatia in care se aflau.
    Cat despre primul caz desi din punct de vedere economic nu ar fi corect ca acelor oameni sa li se ofere o locuinta, din punct de vedere uman este.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s